Veckan har varit lite knasig eftersom vi kom hem på tisdag. Jag har alltså onsdag idag men blev glatt överraskad när det faktiskt är fredag :) en helg ledig med alla i familjen.
Ska snart hämta upp mamma och pallra oss till stan. Ska köpa en mössa till lillfia och eventuellt tossor också. Sen handla mat inför helgen. Fredagsmys hos johanna och marcus och melker. Även fina sia är där :) ska bli skoj att få träffa henne :) Ska bjuda Stefan, Anna och barnen på middag imorgon. Enchiladas och så måste jag komma på någon god efterrätt till?
Har även lagt lite ribs i rimning. Så himla sugen på det vi gjorde till Mickes fest. Här får ni receptet:
Koka 5 liter vatten och 5 1/2 dl salt. Låt svalna och lägg sen i köttet (ca 2 kg). Låt dra i tre dygn i kylen.
Sen dags för lagen...
1 gul lök i klyftor
1 morot i bitar
2 lagerblad
3 msk timjan
10 vitpepparkorn
Nytt vatten i kastrull och i med allt ovan och köttet. Vattnet ska täcka köttet. Låt koka under lock tills köttet nästan släpper från benet. Ca 1 1/2-2 timmar.
Sista momentet är glazen..
2 schalottenlökar finhackade
1 vitlöksklyfta finhackad
1 röd chili finhackad
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl japansk soja
1/2 dl honung
1 dl apelsinjuice
1/2 dl hackad bladpersilja
Fräs all lök tills den är mjuk. Tillsätt sedan resten och låt koka tills den blir som sirap typ. Pensla sedan köttet på en plåt och in i ugnen 200ºC i 15 minuter.
Kanske låter krångligt men är faktiskt inte det. Och det är värt jobbet. Det blir SÅ gott!! :) trevlig helg alla fina!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar